U tijeku podjela sjemenskog i sadnog materijala

krumpiri3U tijeku je podjela besplatnog sadnog materijala zainteresiranim livanjskim poljoprivrednim proizvođačima kojega je osigurao Grad Livno. Upis zainteresiranih u proteklom periodu obavila je Služba za gospodarstvo i inspekcijske poslove Grada Livna. „Na naš poziv se odazvalo oko sedam stotina poljoprivrednih proizvođača“, kazao je gradonačelnik Livna Luka Čelanu obraćanju novinarima te dodao: Mi smo kao Grad osigurali oko dvjesto tisuća konvertibilnih maraka za nabavku ovog sadnog materijala.Smatram da je ovo najbolji način i konkretna pomoć za naše poljoprivredne proizvođače. Također bih spomenuo da ćemo realizacijom i provedbom ove odluke na području Livna imati 180 hektara obradivih površina zasijanih ovim kulturama za koje dajemo poticaje”, kazao je gradonačelnik.

krumpiri1  krumpiri2

Stručna savjetnica za poljoprivredu i vodoprivredu u Službi za gospodarstvo i inspekcijske poslove Grada Livna Cmiljanka Propadalo s dugogodišnjim iskustvom u radu s poljoprivrednim proizvođačima u izjavi za medije je kazala kako su proizvođači itekako zadovoljni ovakvim načinom potpore u proizvodnji zdrave hrane: „Iako su u početku bili sumnjičavi, sada vide da je financiranje stopostotno i znači da je jako velika stvar koju je napravio Grad Livno, odnosno gradonačelnik, za poljoprivredu i ruralni razvoj“.

Svi koji su zainteresirani besplatno će dobiti sjemenski materijal za krumpir, kukuruz, grah, crveni luk, mrkvu i ciklu ovisno o njihovom interesu. Grad Livno i nadležna služba mole sve upisane poljoprivredne proizvođače da se za preuzimanje materijala pridržavaju rasporeda koji su dobili putem telefona kako bi se izbjegla gužva i zadovoljila socijalna distanca.