Radovi na izgradnji sekundarnog vodovoda u Ljubunčiću u završnoj fazi

Datum objave: 11.09.2024.

Grad Livno aplicirao je Federalnom ministarstvu financija, po javnom pozivu za financiranje i sufinanciranje projekata od značaja za jedinice lokalne samouprave, projektom izgradnje sekundarne vodovodne mreže u Ljubunčiću te su mu odobrena sredstva za aplicirani projekt. Naime, federalno ministarstvo je donijelo odluku o raspodjeli sredstava te su Gradu Livnu za projekt u Ljubunčiću odobrena sredstva u iznosu od 800 tisuća maraka.

ljub2

Grad Livno je po okončanju natječajne procedure javne nabave potpisao ugovor za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u Ljubunčiću s izvođačem radova Livno putovima. Trenutačno se radovi odvijaju na izgradnji vodospreme a postavljanje cijevi za spajanje kućanstava na magistralni vodovod je u završnoj fazi. Ukupna vrijednost izgradnje sekundarnog vodovoda u Ljubunčiću je oko milijun i tristo trideset tisuća maraka. Projekt, osim financijske, ima višestruku vrijednost jer će se njegovom realizacijom riješiti problem opskrbe pitkom vodom kućanstava u tom dijelu Livna.

vodosprema ljub

Gradonačelnik Darko Čondrić je prilikom posjete Ljubunčiću i obilaska radova kazao da će Gradu Livnu i ubuduće infrastrukturni projekti biti primarni. U tom kontekstu kazao je da je u tijeku priprema natječajne procedure za izgradnju sekundarne vodovodne mreže za naselja Čelebić, Kovačić, Strupnić i Lusnić. Procijenjena vrijednost radova za izgradnju sekundarne vodovodne mreže za spomenuta naselja je 770 tisuća konvertibilnih maraka.