Izaslanstvo BiH u posjeti Livnu

Datum objave: 02.07.2024.

U službenoj posjeti gradu Livnu boravili su predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH Andrijana Katić te direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić. Izaslanstvo je u zgradi Gradske uprave primio gradonačelnik Livna Darko Čondrić gdje je održan sastanak o aktivnostima Grada na, prije svega, infrastrukturnim projektima.Nakon sastanka upriličen je posjet nedavno završenoj Južnoj obilaznici na Orlovači koja povezuje magistralne ceste M15 i M16 u duljini od oko tri kilometra. Projekt izgradnje obilaznice započeo je prije nekoliko godina, a vrijednost radova je, kako je kazao direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić, oko pet milijuna i dvjesto tisuća maraka. Izgradnja obilaznice u potpunosti je financirana kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj.

orlovaca 1

Potom je upriličen i posjet poslovnoj zoni Rasadnik namijenjenoj proizvodnim, trgovačkim i uslužnim djelatnostima. U zoni je u tijeku izgradnja prometnice s vodovodnom mrežom te fekalnim kolektorom. Vrijednost ugovorenih radova je oko milijun maraka. Sredstva od 280 tisuća maraka za tu namjenu osigurala je Vlada Federacije BiH, 150 tisuća Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i iznos od 200 tisuća maraka za izgradnju spomenute prometnice u Rasadniku odobrilo je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

orlovaca 2

U izjavi za medije nakon službene posjete visokog izaslanstva u Livnu kazano je da zajedničkim sredstvima svih razina vlasti se postižu rezultati s ciljem razvoja jedinica lokalne samouprave. Istaknuta je važnost nastavka takve suradnje i u buduće.