Livno domaćin sastanka koordinacije načelnika i gradonačelnika

Datum objave: 23.01.2023.

U Livnu je održan redoviti sastanak koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH s lokalne i županijske razine kojemu je nazočio predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović. U ime domaćina Grada Livna riječi dobrodošlice uputio je gradonačelnik Livna Darko Čondrić. Na sastanku je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na formiranje vlasti na svim razinama.

O programima i projektima od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske s osvrtom na ostvarene i aktualne programe, na sastanku u Livnu govorio je državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas. Suradnja i projekti koji pokrivaju brojna područja zdravstva, obrazovanja, kulture, socijalne skrbi i infrastrukture se nastavljaju, istaknuo je Milas. Jedna od tema koordinacije bila je i formiranje Turističkih zajednica na lokalnim razinama.

koordinacija livno 2

Uz predsjednika Čovića i državnog tajnika Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonke Milasa, sastanku su nazočili predsjednici županijskih Vlada, gradonačelnici i načelnici gradova i općina, te zamjenica premijera Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević.