Ministrica Pozder u prvoj službenoj posjeti Livnu

Datum objave: 24.02.2024.

Ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Nasiha Pozder sa savjetnicom Lejlom Arnautović boravila je u Livnu u prvoj službenoj posjeti. Tim je povodom održan sastanak u Gradskoj upravi u uredu gradonačelnika Livna Darka Čondrića koji je, sa suradnicima, upoznao ministricu s trenutačnim aktivnostima po pitanju zaštite okoliša s naglaskom na upravljanju otpadom a bilo je riječi i o unaprjeđenju turizma.

Ministrica Pozder je izrazila spremnost federalnog ministarstva za pružanje podrške i potpore u vidu financiranja i sufinanciranja projekata putem javnih poziva, a koji se odnose na upravljanje otpadom kao i one čija tema je turizam i zaštita pojedinih područja. Izražena je  spremnost za pružanje i tehničke pomoći s federalne razine.

ministrica i gradonacelnikGradonačelnik Čondrić je ministrici Pozder prezentirao i dosadašnje aktivnosti oko regionalne deponije na Korićini. Razgovaralo se o iznalaženju odgovarajućeg načina stavljanja u pogon te deponije. Jedna od tema razgovora bili su i divlji konji s Kruga te njihova zaštita. Zahvalio je ministrici Pozder na posjeti kazavši da vjeruje u ostvarivanje buduće zajedničke suradnje na obostrano zadovoljstvo.