Održan sastanak s Hrvatsko-švicarskim gospodarskim klubom (KSW)

Datum objave: 12.09.2022.

 

U subotu, 10.9.2022., u Zürichu održan je sastanak predstavnika Grada Livna sa članovima glavnog odbora Hrvatsko-švicarskog gospodarskog kluba. Sastanak je organizirao Jozo Dalić, predstavnik i član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te član Livanjske zajednice Zürich.

Hrvatsko-švicarski gospodarski klub (KSW) osnovan je 17.6.2017. godine a glavna svrha KSW-a  je profesionalno i komercijalno umrežavanje Hrvata koji žive u Švicarskoj, ali i ponuditi platformu svima onima koji su zainteresirani za gospodarska pitanja (posebno o odnosu Švicarske i Hrvatske).

svicarska2 1 svicarska4 2

Delegaciju iz Livna predvodio je gradonačelnik Darko Čondrić u pratnji Ivane Markov, pomoćnice gradonačelnika za gospodarstvo i Sanje Kovčalije, savjetnice u Uredu gradonačelnika. Ispred Hrvatsko-švicarskog gospodarskog kluba sastanku su nazočili: Marko Cvitkušić, Miša Tomić, Monika Vitez, Goran Vukadin i Stipe Karadža, uspješni poduzetnik porijeklom iz Livna.

Gradonačelnik je posjetio modni atelje „Verto“ uspješnog poduzetnika Gorana Matana iz Züricha.

svicarska4 1 svicarska5

Cilj sastanka je povezivanje i umrežavanje gospodarskih subjekata, kao i prezentiranje mogućnosti ulaganja na području grada Livna. U sklopu sastanka predstavljen je gospodarski potencijal Livna, razmijenjena su razna poslovna iskustva te su razmotrene mogućnosti buduće suradnje na relaciji Livno – Švicarska.

 

Gradonačelnik Čondrić je posebno naglasio važnost uvezivanje gospodarstvenika s dijasporom, ali važnost pomoći KSW kluba našim gospodarstvenicima kako bi mogli nastupiti na Švicarskom tržištu.

 

Ovo je bio inicijalni sastanak i dogovoreni su budući koraci suradnje koji između ostalog uključuju i sudjelovanje livanjskih gospodarstvenika na gospodarskim forumima koje će organizirati KSW.

 

Također, u subotu je održana 12. “Livanjska noć” kojoj je nazočio i gradonačelnik Darko Čondrić.