Potpisani ugovori za dodjelu stipendija Grada Livna za 2023./24. godinu

Datum objave: 09.07.2024.

U vijećnici Gradske uprave Livna potpisani su ugovori za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2023./24. godinu. Ugovore je sa studentima odabranim putem javnog natječaja potpisao gradonačelnik Livna Darko Čondrić. Grad je dodijelio ukupno šezdeset osam stipendija i to u kategorijama uspješni i daroviti, studenti iz obitelji slabijeg imovnog stanja i studenti djece branitelja.

potpis stipend

Od ove akademske godine Grad je povećao iznos stipendija studentima na stotinu pedeset maraka mjesečno te će svakom studentu biti isplaćeno tisuću i pol konvertibilnih maraka.  Gradonačelnik Čondrić je prilikom potpisivanja ugovora čestitao svim studentima te izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti povećanja mjesečnog iznosa stipendije s obzirom na  ukupne životne troškove.

obracanje stipend

Prigodom potpisivanja ugovora rečeno je da studenti koji su u međuvremenu ostvarili pravo na studentsku stipendiju od strane nekog drugog tijela, ustanove ili slično, ne mogu ostvariti pravo na stipendiju Grada Livna a sve u skladu s Pravilnikom o načinu i uvjetima stipendiranja.