U Livnu potpisan ugovor za izgradnju obilaznice na Orlovači

Datum objave: 30.05.2022.

U uredu gradonačelnika Livna danas je upriličeno potpisivanje ugovora JP Ceste Federacije BiH, kao investitora, i poduzeća Livnoputovi d.o.o. Livno i KTM Brina d.o.o. Posušje kao izvođača radova. Ugovor je potpisan za izvođenje radova na izgradnji obilaznice u Livnu na magistralnoj cesti M15. Riječ je o obilaznici na Orlovači a koja povezuje magistralne ceste M15 od Sučića hrasta s magistralnom cestom M16 na Drinovoj međi.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo direktor JP Ceste Federacije BiH, Ljubo Pravdić riječ je o projektu započetom prije nekoliko godina. „Potpisali smo ugovor za izgradnju prve faze zaobilaznice u Livnu. Ukupna dužina obilaznice koja će biti izgrađena je 2,9 kilometara. Ukupna vrijednost radova s PDV-om je 4, 55 milijuna konvertibilnih maraka. Radi se o kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj“, kazao je u izjavi za medije direktor Pravdić te dodao da je radovima na obilaznici predviđena i izgradnja i dva rotora i četiri raskrsnice te zatvoreni sistem odvodnje uz prikupljanje vode u separatore i odvod do recepijenta. Na dijelu trase predviđeno je i postavljanje rasvjete, istaknuo je. Gradonačelnik Livna Darko Čondrić potpisivanju ugovora je nazočio u ulozi domaćina te je izrazio veliko zadovoljstvo skorašnjim radovima. „Ovo je veliki projekt za Livno. Znamo da je prometna povezanost jako važna za razvoj određenih sredina a posebno raduje činjenica da je riječ o obilaznici na Orlovači. Izgradnjom ceste otvaramo prostor i za investicije na tom području“, kazao je gradonačelnik.

Podršku kako ovom tako i sličnim projektima u Livnu dala je i zamjenica Predsjedavajućeg zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto. Zahvalila je svima na doprinosu za skorašnje otpočinjanje izgradnje putne infrastrukture s obilaznicom na Orlovači. Kazala je da je ovo danas jedan u nizu velikih projekata urađenih svih ranijih godina na području Livna i cijele Hercegbosanske županije: “Ovaj projekt kao i svi drugi su doprinos kako u putnom i infrastrukturnom tako i u svakom drugom pogledu. Naš grad već odavno ima sve konture grada i u kulturnom i povijesnom a i u infrastrukturnom smislu na što sam ponosna. Vjerujem da ćemo zajedno sustavnim radom, kao što smo do toga došli i danas, jednom sustavnom politikom kroz naše institucije učiniti sve da naš grad i u budućnosti bude još razvijeniji na dobrobit svih naših stanovnika“ , kazala je Krišto. Rok za izvođenje radova na obilaznici na Orlovači prema potpisanom ugovoru je godinu dana.